czwartek, 24 lipca 2014

Grillowany świeży tuńczyk z rozmarynem

Tuńczyk kojarzy Wam się z puszką? Nic dziwnego, bo właśnie w takiej postaci znajdziemy go w każdym sklepie. Poszukajcie dobrego sklepu ze świeżym tuńczykiem. Przekonacie się, że warto!


GRILLOWANY ŚWIEŻY TUŃCZYK Z ROZMARYNEM
I MIKSEM KOLOROWYCH WARZYW Z PIEKARNIKA



Składniki:
  • filet świeżego tuńczyka
  • gałązki rozmarynu
  • sól
  • olej



Przygotowanie tego dania jest niezwykle proste! Tuńczyka myjemy, kroimy na plastry o grubości około 1 cm, przyprawiamy solą i delikatnie rozgniecionym rozmarynem (można potrzeć w palcach), polewamy odrobiną oleju i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Zamarynowanego tuńczyka kładziemy na rozgrzanym grillu, opiekamy z każdej strony przez kilka minut.
Jeśli bardzo się spieszymy skracamy czas marynowania.

Proponuję do ryby dodać kolorowe warzywa z piekarnika --> Zobacz przepis


Gwarantuję dobry smak ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz