wtorek, 26 sierpnia 2014

Pierś z kurczaka z jabłkami

Uwielbiam połączenie mięsa z owocami. To odrobina słodyczy, przez którą nasza sylwetka nie ucierpi... Proponuję wypróbować mój szybki sposób na smaczne, owocowe danie mięsne.


PIERŚ Z KURCZAKA Z JABŁKAMI


Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • duże jabłko
  • mała czerwona papryka
  • łyżka oleju
  • sok z połowy cytryny
  • przyprawy: sól, curry

Umytą, pokrojoną pierś z kurczaka należy przyprawić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Paprykę drobno pokroić, dodać do kurczaka, podlać odrobiną wody i dusić przez 5 minut na małym ogniu. Jabłko pokroić w dużą kostkę (skórkę zostawić), dodać do kurczaka i poddusić tak, aby jabłko było miękkie, ale się nie rozpadło. Pod koniec polać potrawę sokiem z cytryny.

Polecam do takiego kurczaka podać kaszę i ulubioną surówkę ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz