środa, 8 października 2014

Królewski łosoś grillowany z mango

Kolejna prosta, szybka, a jednocześnie niezwykle pyszna potrawa - grillowany łosoś z mango. Dojrzałe mango w trakcie grillowania zyskuje kremową konsystencję, dzięki czemu cudownie rozpływa się w ustach. To prawdziwie królewska uczta!


KRÓLEWSKI ŁOSOŚ GRILLOWANY Z MANGO


Składniki (2 porcje):

  • 2 kawałki świeżego łososia
  • 1 małe mango
  • pół cytryny
  • szczypta soli

Łososia dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie posypujemy solą i kładziemy na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Mango myjemy, obieramy, oddzielamy od pestki krojąc owoc na duże kawałki, które również układamy na patelni grillowej. Po 3 minutach przekręcamy łososia i mango na drugą stronę. Grillujemy jeszcze 3 minuty i przekładamy na talerz. Całe danie polewamy sokiem z cytryny.

Smacznego!

2 komentarze: