środa, 28 stycznia 2015

Pieczona papryka z nadzieniem mięsno-pieczarkowym

PIECZONA PAPRYKA Z NADZIENIEM MIĘSNO-PIECZARKOWYM



Składniki:
  • 0,5 kg mięsa z udek kurczaka
  • 10 pieczarek
  • 1/3 szklanki kuskusu (może być inna kasza)
  • 4 papryk
  • przyprawa kuchni włoskiej
  • papryka słodka mielona

Mięso i pieczarki dokładnie myjemy, oczyszczamy i mielimy. Dodajemy suchy kuskus, przyprawy i mieszamy wszystkie składniki. Papryki myjemy, kroimy na pół, oczyszczamy z nasion. Każdą połówkę papryki nadziewamy farszem, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 50 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz